Рубрика: Омнибус
Десетте најчудни "научни" стории во 2008
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сè и сешто можеше да се слушне во научните кругови минатата година, а уште повеќе непроверени шпекулации и разни квазинаучни мислења и предупредувања. Меѓу другото бевме и сведоци на секакви скандали поврзани со дискутабилниот квалитет на предметите коишто секојдневно ги користиме. Еве ја листата на десетте најчудни "научни" новости од минатата година.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.