Рубрика: Информатика
Менување на кулер на графичка картичка
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со вклучувањето на компјутерот се вклучуваат и вентилаторите на кулерите на сите компоненти кои побаруваат ладење - процесор, графичка картичка, тврд диск (опционално), напојување, системски ладилници. Процесорот и графичката картичка се најосетливи на загревање, ако го занемариме напојувањето. Дефектот на вентилаторот на кулерот многу бргу може да доведе до прегорување на овие компоненти. Затоа, да видиме што може да се стори доколку дојде до тоа.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.