Рубрика: Информатика
Windows backup софтвер
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многу често домашните корисници на PC воопшто не размислуваат за безбедноста и сигурноста на нивните податоци. И како што најчесто е случај, дури откако ќе се случи некоја хаварија на системот и губење на важни документи и доверливи датотеки, тогаш стануваат свесни за потребата од преземање одредени мерки за превенција на вакви случувања. Причините за хаваријата може да бидат најразлични, почнувајќи од вируси, хардверски оштетувања или крахирање на оперативниот систем, но последиците може да бидат катастрофални - од делумно па до целосно губење на податоците и неможност за нивно успешно враќање. Затоа, програмите за бацкуп се неопходни за сите кои не сакаат да се најдат во ваква ситуација.

Прикажани се: Windows backup, Roxio Back On Track, Handy Backup, WinBackup, Symantec Norton Ghost, Acronis True Image Home 2009 и Windows System Restore.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.