Рубрика: Информатика
Windows 7 или Vista SP2 - исто или не?
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во последно време сé повеќе се зборуваше за новиот оперативен систем на Мицрософт, кој засега е познат како Windows 7, а според некои најави од компанијата тие немаат намера да го сменат неговиот назив. И додека гласините за новитетите што треба да ги донесе новиот оперативен систем не кажуваа ништо конкретно, имаше најави дека Мицрософт наскоро ќе излезе со повеќе детали. Тоа и се случи на Microsoft Professinoal Developers Конференцијата (PDC 2008) одржана во Лос Анџелес.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.