Рубрика: Фототехника
Школа за фотографија: Нагодување на острината на фотографиите во светла комора
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Продолжуваме со серијата написи за работа со програмите за обработка на фотографии со примери обработени во Adobe Photoshop CS2, иако исти или слични обработки можат да се извршат во слични програми од конкурентските фирми како Corel Photo-Paint, на пример. Тоа е така бидејќи обработуваме основни постапки при процесирањето на фотографиите. Таков е и случајот со нагодувањето на острината на фотографиите.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.