Рубрика: Информатика
Facebook
Автор: Благоја Пулчески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Речиси е невозможно деновиве некој да не слушнал или да не прочитал за моментално најпознатата \"мрежа за дружење\" (social network) Фејсбук (Facebook). Фејсбук е социјална мрежа, која првенствено беше наменета за студентите на еден колеџ, во која можеше да се зачлени само со покана. Денес Фејсбук е моментално најраши-рената мрежа во светот со над 175 милиони активни корисници и со тоа ја надминува досега најпопуларната мрежа Myspace.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.