Рубрика: Информатика
Поглед на нештата од 32nm аспект
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Првиот процесор на Интел произведен во 32 nm техно-логија е типичниот TOCK во TICK-TOCK стратегијата на овој производител. На секои две години TICK означува претставување на нова микроархитектура базирана на постоечкиот производствен процес, а наредната година TOCK означува преод на нов процес.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.