Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Редакција Емитер
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 206 - 7-8/2023.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


ППК со апликативен интерфејс за лесен дизајн; МеурЧиња од сапуница претворени во ласери; Решена претпоставка аналогна на Римановата хипотеза?; Како илјада Лего астронаути пристигнаа (речиси) во вселената; Растителна габа зарази човек; Една инјекција ќе ги замени шаката апчиња што треба да ги пиете секој ден; Голем напредок на кинеските експерти во областа на 6Г технологијата; Постигната рекордна резолуција на снимка со магнетна резонанца; Телескопот Џејмс Веб открива нови работи за Сончевиот Систем; Зошто треба помалку да користиме GPS; Преку промптови и скици до генерирање реални модни слики со ВИ; Со 3Д биопринтер ќе се печати човечки менискус во вселената; Најстариот фосилизиран отпечаток од човечко стапало; Вулкани или метеори – кругот се  стеснува во теоријата за по­тек­лото на животот; До зголемена работна продуктивност со само четири работни дена неделно; Астероидот Ријугу ги содржи основните елементи за градба на РНК?; И октоподите сонуваат, нели?; Идентификувана досега непозната класа на астероиди богати со мраз; И вие тренирате роботи

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 206 - 7-8/2023. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.