Рубрика: Електротехника
Makita DGP180 безжичен пиштол за подмачкување со маст
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-6/2021.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Секој што сервисира земјоделски или градежни машини е запознаен со потребата редовно да се внесува маст за подмачкување на компонентите од машините, за да се намали трошењето на компонентите. Механичките алатки за внесување маст се стандардна алатка што се користи за таа намена со години наназад, но новите модели од Макита кои се одликуваат со истите механички карактеристики нудат низа погодности кои ги прават вистинска замена за механичките.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-6/2021. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.