Рубрика: Автомобилска техника
Серијата CLA 2019 на Мерцедес
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Кога ќе се направи синергија помеѓу Мерцедес-Бенц и Славче Таневски, тоа значи дека се работи за заеднички напори на стар и исклучително искусен и докажан автомобилски бренд и млад, серизен, исклучително квалитетен и полетен дизајнер кој знае што сака и како тоа да го постигне, резултатот не само што не може да изостане, туку се добива парадигма која покажува како треба да изгледа еден современ автомобил кој своето место го бара помеѓу помладата публика и онаа публика, која и покрај годините, се карактеризира со младешки дух. Токму така – резултат на тие севкупни напори е Mercedes - Benz CLA (2019).

Најстариот светски автомобилски бренд покажува неверојатна свежина и суверено и сигурно владеење во речиси сите сфери на феноменот наречен авто­мо­билска индустрија во континуитет. И таман кога помисливме дека се за­море­ни и ќе почнат да се повторуваат, таман кога ни се чинеше дека рефлекторите на актуелноста и славата ќе почнат да се насочуваат кон други производители, Мерцедес нè изненади со мноштво нови модели јасно докажувајќи дека нема намера да го напушти тронот. Еден од тие модели е Mercedes - Benz GLA од 2019 година.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.