Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Едноставни аларми за детекција на промена на температурата
Автор: Дејан Антоновски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Потребата од одржување на температурата на некое ниво е од огромно значење за работата на некои уреди како системи за инкубација, системи за складирање на лесно расиплива стока и други. Доколку од која било причина дојде до промена на температурата, потребно е тоа да биде детектирано. За таа цел, во овој напис ви претставуваме едноставни електронски кола за самоградба со кои ќе може да се детектира промена на температурата.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППКУНИ1
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.