Рубрика: Информатика
Освежување на Windows 10
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2020.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Пролетното освежување на оперативниот систем Windows 10 носи дузина новитети – некои од нив упорно ги чекавме и ги баравме во минатите 2-3 години. Конечно!

Windows 10 влегува во својата петта година од постоењето, период во кој претрпе одредени измени. Сепак, тие беа повеќе козметички и не донесоа драстични измени и/или подобрувања на функционалноста.

Последните неколку надградби, наја­вени во текот на месец март доне­су­ваат своевидно освежување. Особено затоа што се работи за измени кои корисниците ги бараа минатите 2-3 години. Повеќето од нив ќе ги дочекаме со новата верзија на “десетката” – Windows 10X.

Да не должиме и да го погледнеме кусиот преглед на најзначајните.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2020. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.