Рубрика: Роботика
Како вештачката интелигенција ќе создава повеќе работни места
Автор: Ива Зафировска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За при­ближ­но 10 – 15 години, речиси секоја работа ќе се извршува со помош на вештачка интелигенција. Но што значи ова за луѓето и пазарот на трудот? Многумина сметаат дека влезот на ВИ во индустриските погони ќе има низа негативни последици, но вистината е сосема поинаква...

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.