Рубрика: Телекомуникации
Дејвид Сарноф и раѓањето на АМ радиото
Автор: Димац Митковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Развојот на телекомуникациите како масовните медиуми ќе се одвиваше многу позабавено ако не постоеја луѓе кои со својата визија, идеја и упорност го трасираа патот за современите технологии. Еден од овие визионери е и Дејвид Сарноф, американски бизнисмен и пионер во развојот на радиото и телевизијата.

Во март 1998 година, весникот Тајм магазин (Time Magazine) го вклучил име­то на Дејвид Сарноф (David Sarnoff 1891-1971) во својата Time 100, листа на највлијателните луѓе во 20 век. Кој бил Дејвид Сарноф? Накратко, тој бил американски бизнисмен и пионер во раз­војот на радиото и телевизијата.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.