Рубрика: Информатика
Осум интересни тајни за телефоните кои малкумина ги знаат
Автор: Ива Зафировска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-12/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Повеќе не е тајна дека животот ста­ну­ва полесен ако имаш мобилен во сво­ја­та рака. Различни апликации кои ни доаѓаат при рака и ни заштедуваат дра­гоцено време во различни ситуации. Сепак, вашите омилени гаџети имаат многу функции што кои досега не сте ги откриле или слушнале.

Ви откриваме неколку трикови коишто сигурно ќе ви се “најдат” – како побрзо да ја наполните батеријата, како во два потега да избришете подолг текст, како да ги стопирате поп-ап рекламите, да ја запомнете омилената веб-страница, како да го извлечете максимумот од тајмерот, како телефонот да го користите наместо оптичко глувче и либела и, за крај, како да го подобрите мрежниот сигнал.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-12/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.