Рубрика: Автомобилска техника
Ситроеновата Дијана
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ситроеновата Дијана во 2017 година прослави сребрен јубилеј. Интересен модел којшто секако, како и останатите модели од овој производител, никого не остава рамнодушен. Лансиран како одговор за сувереното владеење на Рено 4 на пазарот на автомобили наменет за пониската класа од општеството, иако со задоцнување, сепак остави трага во тој сегмент од пазарот. Нешто повеќе за ова интересно возило ќе стане збор во текстот што следува.

Клучни зборови:
Шасијата на Дијаната е позајмена од постариот брат Спачек

Шасијата на Дијаната е 'позајмена' од 'постариот' брат Спачек

Фантастична амортизација и независно потпирање

Фантастична амортизација и независно потпирање

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.