Рубрика: Индустриски дизајн
Индустрија 4.0 – нова филозофија во индустриското производство
Автор: Ива Зафировска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-3/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Индустрија 4.0 е името што го доби моменталниот тренд на автоматизација и на размена на податоци во производствените технологии. Тука се вклучени кибер-физичките системи, Интернетот на нештата, клауд компјутингот и когнитивниот компјутинг. Честопати кога станува збор за Индустрија 4.0 на неа се гледа како на четврта индустриска револуција. Тоа што сликовито ја опишува актуелната Индустрија 4.0 е можноста иста производна линија на крајот на процесот да резултира со различен производ.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-3/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.