Рубрика: Информатика
Ултрабрз оптички интернет во Ресен
Автор: Сашко Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-3/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во 2013 година, Емитер отиде до Ресен, каде што се запозна со воведувањето на оптиката во овој регион. Одблизу се запозна со кабелскиот оператор Канал 16, кој тогаш започна со воведување нова платформа, GEPON FTTh, базирана на оптичка мрежа, и тоа до секој дом со брзина до 1Gbps. По 6 години, повторно сме на истото место за да провериме што сè до сега е направено и какви новитети треба да очекуваат ресенчани од сопствениците на Канал 16, Дејан и Горан Ангелови.

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-3/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.