Рубрика: Информатика
Златни правила за долг век на оптичките дискови
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11-12/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ќе проработи или не, прашањето е сега? Овој ноќен кошмар е уште пожесток ако се работи за DVD коешто за вас има непроценлива вредност (од вашата свадба, на пример, мда :)). Сигурно досега многупати сте се запрашале колкав е рокот на траење на оптичкиот диск и колку гребаници и кршеници може да изржи DVD-то пред да престане да биде читлив? За да можете уште долго да уживате во вашите омилени филмови, аудио CD-а и да имате пристап до вашите податоци од оптичките дискови, потребно е да следите неколку едноставни правила за нега и ракување со нив.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11-12/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.