Рубрика: Медицина
Мрзата ни е во гените
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10-12/2018.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Мрзеливост – онаа јака сила што нè влече во обратен правец од обврските. Знаете на што мислам... Според научниците, мрзеливоста ни е во гените, така што нема бегање од неа. Добрите вести се тоа што мрзеливоста е знак за продуктивност и интелигенција, па кога ќе почувствувате потреба да прилегнете, слободно направете го тоа, без ронка грижа на совеста. 

Постојат голем број истражувања што се обидуваат да го најдат потеклото на мрзеливоста. Оние најдинамичните меѓу вас сигурно веќе “солат памет” – “Сè ви е во главата”. Па, се чини дека ова и не е далеку од вистината, но не баш на начинот на којшто тие алудираат.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10-12/2018. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.