Рубрика: Аудио и видеотехника
Metaxas&Sins – фантастичен дизајн и перформанси
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10-12/2018.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Од самото формирање на компа­нијата Metaxas Audio Systems во 1981 година, Костас Метаксас ја разбра­нува светската хај-фај сцена, во поче­токот со бескомпромисно конструи­раните уреди со врвни перформанси, кои на сите тестови во хај-фај списа­ни­јата беа овенчани со највисоки наг­ради. Подоцна Метаксас ги воведе своитедва сина во работата и го сме­ни името на својата компанија во Metaxas&Sins (не е вообичаеното &Sons, туку токму &Sins, а зошто – ќе ви­дите малку подоцна).

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10-12/2018. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.