Рубрика: Аудио и видеотехника
Операциона сала: звучници RIZ ELAK ZK 110 и EI HSR ZK 40
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9-10/2016.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Продолжуваме со нашата мисија за подобрување на некогаш многу популарните звучници на нашиве простори. Во ова продолжение, ќе направам драматично подобрување на звучниците RIZ Elak ZK 110 кои доаѓаа во комплет со грамофонот RIZ Tosca, а исто така и на звучниците Ei ZK 40 кои доаѓаа во коплет со ресиверот Ei HSR 48.

Клучни зборови:

Амплитудно-фреквенциска карактеристика на RIZ Elak ZK 110

Амплитудно-фреквенциска карактеристика со подобрената свртниц за RIZ Elak ZK 110

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9-10/2016. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.