Рубрика: Аудио и видеотехника
IBC 2016 Амстердам
Автор: Милчо Узунов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9-10/2016.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Запознајте се со најновите достигнувања во областа на продукцијата, прочитајте кои се новите видеостандарди и дознајте ги најновите производи на реномираните производители во видео и аудиопродукцијата, презентирани во Амстердам, на IBC 2016.

Речиси 50 години IBC (International Broatcasting Conference) претставува место за промовирање на новите достигнувања во областа на аудиовизуелните технологии. Почнувајќи од Англија, во далечната 1967 година, IBC го сочинуваа само 500 делегати и не повеќе од 32 компании што ги изложуваа своите иновации во аудиовизуелните технологии. Само неколку години подоцна, IBC почна континуирано да расте и да се сели во поголемите градови низ Англија, трагајќи по доволен капацитет на хотелски соби и простор за презентација на компаниите што доаѓаа од целиот свет. Во 1992 година, по долги анализи IBC се стационираше во RAI Амстердам, каде што и денеска се одржуваат најзначајните конференции во оваа област, предводени од светските здруженија како: IABM, IEEE, IET, PTS, SCTE и SMPTE. Оваа година, овој централен настан се одржа од 8 до 13 септември.

Клучни зборови:

Дел од саемскиот штанд на компанијата MATROX

Милчо Узунов пред големиот CLEDIS дисплеј

Прозирен под каде може да се забележат IP каблите

Дел од саемскиот штанд на компанијата LIVESTREAM

Опрема за велосипедисти за камерите GOPRO

Аудио конзоли од производителот YAMAHA

Аудио конзоли

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9-10/2016. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.