Рубрика: Аудио и видеотехника
Sony Bravia 4K Ultra HD TV KD-65X9005A
Автор: Јане Стефанов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Започнува нова ера на дигиталните видео формати и телевизискиот квалитет на слика. Се нарекуваат 4K Ultra HD и имаат поквалитетна слика, со подобар контраст, поживи бои, повеќе тонови... Поседувањето на овој телевизор во нашите дневни соби значи дека ќе се возиме на локомотивата на напредокот кон подобро аудио и визуелно доживување.

Во овој текст нема да пишуваме за тоа дали е добар овој телевизор. Тоа го знаеме. Sony секогаш бил водечка сила во новите формати. Сетете се на вокменот, цедето, конзолите за играње, дигиталните фотоапарати и многу други "гаџети" што придонесувале во развојот на човештвото во техничка смисла. Текстов ќе разработи дали вреди понуденото за парите.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.