Рубрика: Информатика
ЕМИТЕР IT AWARDS 2014
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-2/2015.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Заокружувањето на годината која е зад нас не може да биде целосно без да се доделуваат награди на производите кои ја обележаа годината што измина. Тука е наградата и за најголемо промашување… сепак, мораме да бидеме објективни, се допаѓало тоа некому или не. Традиционално, наградите ги доделуваме по категории, а самите категории ги одредуваме според актуелните трендови.

Оваа година избиравме хардвер на годината, заштитен софтвер на годината, оперативен систем на годината, таблет на годината, смартфон на годината, фаблет на годината, гаџет на годината, случка на годината, но и промашување на годината.

Фаблет на годината

Победникот во категоријата Гаџет на годината

Неславната награда Промашување на годината - овојпат за Мајкрософт

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-2/2015. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.