Рубрика: Информатика
2014 ретро: година на созревање!
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-2/2015.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Драстични резови во деловните политики на поединци, бизнис симбиози на други, константна доработка и подобрување на веќе докажаните производи и технологии, со акцент на поголемата употребливост и практичност и истовремено подредување на суровите перформанси… Сумирајќи ја 2014-та година во целост, сам ни се наметна заклучокот дека тоа беше година на созревање. Нешто што недостасуваше многу години наназад!

Зад нас е една година која не донесе револуционерни измени и иновации, во која не се случија “тектонски поместувања” на ниедно поле, а сепак, ќе остане запаметена. Година којашто ќе остане забележена по драстични “резови” во деловните политики на одделни компании – Microsoft, на пример. Година во којашто трката во поглед на суровите перформанси беше во втор план, препуштајќи им го приматот на употребливоста и практичноста. Година што нема да остане запаметена по револуционерни иновации и технологии, тие им го препуштија местото на доработката и подобрувањето на постоечките. Сумирајќи ја 2014-та, вака во целост, сам по себе се наметна заклучокот дека зад нас е вистинска ГОДИНА НА СОЗРЕВАЊЕ! Нешто што навистина требаше да се случи, што недостасуваше на пазарот минатите години.

Замена при врвот на Мајкрософт: Балмер си отиде дојде Надела

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-2/2015. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.