Рубрика: Омнибус
Создавање иноватори, а не корисници на технологија
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-2/2015.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Да ги поврземе културите преку образованието, беше мотото на едукативниот самит којшто се одржа во Истанбул од 1 до 3 декември минатата година. Акцент беше ставен на новитетите во образованието што ги носи Интел преку имплементирање на технологијата во него како и на насоката во којашто треба да се развива самиот едукативен процес за да ги подготви учениците полесно да се соочат со предизвиците на иднината.

Во овој напис накратко ве информираме за заклучоците од овој самит во врска со употребата на најновите технологии во образованието, како и визијата на Интел за иднината на една од најважните општествени гранки.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-2/2015. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.