Рубрика: Омнибус
Нобеловци за 2014
Автор: Александар Кондински
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11-12/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Инженерингот на ефикасни емитувачки диоди на сина светлина, скенирањето субмикроскопски честички со помош на светлосни методи и внатрешната навигација на просторот се само дел од Нобеловите награди за 2014. Во овој текст на Емитер ќе ви откриеме повеќе детали околу фундаменталното значење на овие откритија и нивното влијание на промените во современото технолошко општество.

Клучни зборови:

Добитниците на Нобеловата награда за физика

Добитниците на Нобеловата награда за хемија

Добитниците на Нобеловата награда за физиологија или медицина

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11-12/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.