Рубрика: Омнибус
Дедо Мраз, Дедо Мраз, донеси џиџе и кај нас!
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11-12/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ве фаќа празничната еуфорија? Богами, нас во редакцијата – ДА! И наголемо размислуваме со што да ги израдуваме нашите најблиски. За тоа се исконсултиравме со нашиот редовен соработник од Лапонија – Дедо Мраз, со цел да ни открие неколку мали тајни од неговата торба. Како и секогаш, Дедо Мраз се покажа како ГОООЛЕМ другар, поголем и од неговиот мев. И ни шепна дека (меѓу останатите) оваа година некои од подароците се "Made in Macedonia"!

Токму така! Дедо Мраз се сетил да направи порачка и од нашата држава. И, како и обично, има добар вкус. А имаше доволно разбирање и за нашиот табиет дека едноставно не знаеме да се носиме со исчекувањето, па ни откри кои подароци потекнуваат од кај нас. Затоа, ако сте и вие со сличен табиет и чекањето не ви е посилната страна, еве што и каде можете да набавите! Среќни празници, и нека Новата година ви донесе многу среќа, радост и успех на сите полиња! Изберете новогодишен подарок за вашите "најмили" од предложените 20-тина гаџети.

Клучни зборови:

Што сè крие торбата на Дедо Мраз оваа година?

Антигравитациски глобус

Матична кујнска даска

Ако нема снег - направи си!

Прибор за фота со пијалоци

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11-12/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.