Рубрика: Информатика
Како да го заштитите својот блог
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Блог е еден вид интернет-страница. Нив најчесто ги одржуваат поединци. На нив се пишуваат текстови, при што е овозможено посетителите да пишуваат коментари на одредена тема. Една од важните работи, ако самостојно водите личен блог е да знаете како подобро да го заштитите. Блог можете да направите на платформата Wordpress на која тема и да посакате. Досега постојат 156 милиони блогови. Импресивно, зарем не?

Можеби ви се чини дека вашиот блог е заштитен бидејќи не е “мега” посетен или не е доволно популарно, но верувајте – никогаш не се знае кога може да привлече некое “зло”, кој ќе го блокира или уништи, туку така, само од забава, да речеме ... Не мора да бидете голем технолошки “гуру” за да го заштитите својот блог и да го подигнете на повисоко ниво. Овие совети ќе ви помогнат во тоа, а можете да ги применувате уште веднаш.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.