Рубрика: Омнибус
160 години од раѓањето на Пупин
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Оваа година се навршуваат точно 160 години од раѓањето на Михајло Пупин. Овој голем научник придонел со повеќе изуми за развојот на електротехниката и телекомуникациите. Во овој напис пишуваме за неговиот животен пат и поврзаноста на овој научник со овие простори.

Клучни зборови:

Пупиновите калеми изложени во музеј

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.