Рубрика: Информатика
Уред кој ќе го промени светот – 3Д-печатач
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 8-9/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како идеја, тридимензио-налното печатење не е новина, веќе цели три децении, овие уреди напредувале и се развиле до таа мера што се употребуваат во безмалку сите сфери на производството. Наоѓаат широка примена како поевтин и поефикасен начин за изработка на прототипи и производи од помали серии.

3Д-печатач Da Vinci 1.0. Ви ги откриваме неговите перформанси, начинот на печатење, како и иднината што ѓе ја донесе овој револуционерен уред. 3Д-печатачите полека почнаа да го мену-ваат светот во кој живееме со падот на нивната цена и со зголемување на способноста.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 8-9/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.