Рубрика: Информатика
Вовед во PHP (2)
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 8-9/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


PHP е специјализиран програмски јазик којшто се користи за изработка на динамички веб-страници т.е. за динамичко генерирање на HTML код. Овозможува полесно изработување на интернет-страници, а поради неговата голема моќ овој програмски јазик го користат и најпосетените светски страници како Facebook и Youtube. Се користи за дефинирање класи, објекти, низи и функции за извршување на операциите.

Во ова продолжение на серијалот ќе стане збор за типови на податоци во PHP, оператори и изрази, одлуки и јамки, низи и функции.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 8-9/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.