Рубрика: Електроника
Предзасилувач за електрична гитара
Автор: Страшо Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многу гитаристи сигурно се разочарале од звукот што го чуле кога електричната гитара ја приклучиле на некој од влезовите на својот музички систем.
Причината за слабиот квалитет на звукот добиен преку музичкиот систем е во несоодветниот (нискиот) излезен напон на гитарата и нејзината релативно голема излезна отпорност.
Во овој напис е претставен гитарски предзасилувач преку кој ќе можете да ја приклучите гитарата на некој од линиските влезови на било кој музички систем и да добиете солиден гитарски звук.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.