Рубрика: Електроника
Проект: Тон генератор TGE 01 и TGE 02 (втор дел)
Автор: Слободан Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ова е втор дел на проектот во кој намерата на авторот е да понуди тон генератор погоден за аматерска, школска и полупрофесионална примена и да го опише на начин и за помалку искусните електроничари.
Во претходниот број беше презентирана основната теорија, шемите и конструктивните детали на тон генераторите TGE 01 и TGE 02. Во овој број проектот завршува со опис на постапките за изработка, подесување и вградување во кутија.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.