Рубрика: Омнибус
Пет децении од првиот Државен натпревар на младите истражувачи на Македонија
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сојузот на здруженијата на младите истражувачи на Македонија – Наука на младите, на 17 мај 2014 го организираше 50-тиот јубилеен државен натпревар на младите, со што одбележа пет децении од организирањето на првиот натпревар на младите во Македонија. Педесетгодишнината се одбележа со низа активности – тридневна Конференција на организациите за техничка култура од Балканот, дружење на некогашните и актуелните добитници на награди, промоција на книгата “Бескомпромисна искра" и организирање на меѓународната изложба на проекти “Science for youth – Exhibition of the best student projects from Balkans Region”.

Датотеки за преземање:
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.