Рубрика: Аудио и видеотехника
Роботизиран систем на тв-камери (2)
Автор: Милчо Узунов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Роботизираните камери претставуваат нова генерација камерни системи, кои нудат нов и усовршен пристап во продукцијата на телевизиските содржини. Во минатиот број се запознавме со основните роботски системи кои се употребуваат за роботизираните камери, а во ова продолжение ќе се запознаеме со ТВ-камерите и со методите за нивна автоматизација.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.