Рубрика: Екологија
Пречистителна станица за отпадни води (1)
Автор: Александар Тефов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со овој текст сакам да го подигнам нивото на размислување и делување за потребата од заштита на водата и, воопшто, заштита на животната средина. Претставени и објаснети се видовите на загадување на водата, изворите на загадување и начините на пречистување на отпадните води. Претставен ќе биде и еден пример за комунална пречистителна станица за отпадни води на градот Кавадарци. Во првиот дел од оваа статија започнуваме со основните поими од оваа област и со опис на параметрите за квалитетот на водата.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.