Рубрика: Информатика
CrashPlan – солиден безбедносен план за вашите податоци
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како што Марфи одамна има кажано, сите електронски уреди откажуваат во најнезгодно време за нивниот корисник. Пишувачот на овој текст го искусил ова на свој грб (читај компјутер) и ако не сакате или не можете да си дозволите да поминете низ макотрпните часови/денови потребни за реставрирање на податоците кои ви требаат или коишто едноставно се незаменливи, потребно е да правите нивен секојдневен бекап. Но, за ова да го направите соодветно, потребно е време кое вие најчесто го немате. Токму тука настапува оваа апликација, која ќе се погрижи да имате секојдневно ажуриран бекап кој во случај на хаварија ќе ви овозможи безболен премин од еден на друг компјутер.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.