Рубрика: Медицина
Колоректален карцином
Автор: Марија Сибиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Колоректалниот карцином претставува малигнитет на дебелото црево кој се појавува сè почесто и има висока стапка на смртност. Според својата фреквентност се наоѓа на второ место, веднаш зад карциномот на белите дробови кај мажите и по ракот на дојката кај жените.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.