Рубрика: Електротехника
Милвоки – почетоци, историја, производи
Автор: Мики Крстевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој текст ќе ја проследиме приказната за производителот на професионални алати Милвоки (Milwaukee). Почнувајќи од самите почетоци, па сè досега, ќе го прикажеме историскиот развој и достигнувањата на оваа компанија. Кои се првите производи на оваа компанија, како започнува со своето работење, која е визијата при изработката на алатите, ќе видиме токму во овој текст.

Да се работи со професионален алат е извонредна работа, тоа на одреден начин претставува задоволство и привилегија. Во последно време се појавуваат алати коишто носат ознака професионални, од трговски марки кои воопшто не се познати, ќе се појават и одеднаш ќе згаснат, а вашата професионална машина нема да има можност за поправка, бидејќи нема резервни делови. Едно е јасно, без долгогодишна традиција, нема квалитет, особено ако сакате да се декларирате како производител на професионални алати што се наменети за тешки работни услови. Со ваква долгогодишна традиција е производителот Милвоки, кој претставува лидер во производството на електрични професионални алати.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.