Рубрика: Омнибус
Нобеловци за 2013
Автор: Александар Кондински
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Развивање нови теоретски методи по хемија, предвидување на Хигсовиот бозон и транспорт на невротрансмитерите преку весикули се само дел од откритијата за кои се доделени Нобеловите награди оваа година.

Клучни зборови:

Хигс и Енглер и репрезентација на симулацијата на хигсов бозон

Карплус, Левит и Варшел со пример од примена на QMMM хибрид во пресметки во теориската хемија

Ротман, Шекман и Судхоф со воопштена презентација на меѓуклеточен трансфер

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.