Рубрика: Телекомуникации
VRay – нов тип антена за GPS
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Иако голем број луѓе се потпираат на GPS за разни потреби, а најчесто при патување, неговата точност во големите градови понекогаш е катастрофална. Новиот тип антена наречен VRay би требало да ја подобри точноста во урбаните подрачја, па дури и во затворени простори.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.