Рубрика: Омнибус
Технома 2013
Автор: Мики Крстевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во периодот од 13 до 17 октомври на скопскиот саем се одржа саемот "Технома 2013" вообичаено, како и секоја година, без претставување некоја висока технологија, со даден акцент на производи за широка потрошувачка кои се актуелни во овој период.

Иако саемот "Технома" кај нас е релативно мал, сепак може да понуди многу информации за нови производи и нови технологии кои се актуелни во овој период. Кај нашите компании секогаш постои колебање: дали да учествуваат на саемот "Технома", дали е тоа исплатлива инвестиција, дали има ефект од целокупното претставување? Анализите за маркетиншките ефекти од претставувањето на саемот "Технома" ќе ги оставиме на самите компании и ќе се осврнеме на сè она што беше претставено на овогодишниот саем, "Технома 2013".

Клучни зборови:

Дел од понудата на Макита на штандот на Лотулс.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.