Рубрика: Макетарство и моделарство
FAI светски купови "Прилеп 2013" и "Македонија 2013"
Автор: Перица Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


По традиција, секоја година се одржува Светскиот куп во Прилеп во воздухопловно моделарство, во категориите на слободнолетачки модели Ф1А, Ф1Б, Ф1Ц и Ф-1-Х. Како минатата, така и оваа година организаторите отидоа два чекори напред, па во два дена се одржаа 2 светски купа.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.