Рубрика: Аудио и видеотехника
Слушен тест: President Audio GM70 SE
Автор: Sean Lovatt
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Single Ended (SE) засилувачите се реткост, но не заради тоа што не можат супер да звучат. Всушност тие можат да произведат најслатка можна музика и се многу фалени од аудиофилите, но за да се направи добар SE засилувач, потребни се технички вештини и желба да се експериментира со меѓусебно усогласување на компонентите. SE засилувачот по правило се нагодува со уво, а не со машина, што има логика, бидејќи ќе го слуша уво, а не машина. Така, конструкторот мора да поседува искуство и технолошки вештини, но најважно од сè е дека мора да има многу добро уво. Некои ретки самоградители располагаат со сите тие неопходни вештини и се способни да изработат натрпосечни уреди. Тестирањата на некои такви уреди можат да пружат неочекувани задоволства.

Клучни зборови:

President Audio GM70 SE покрај референтниот засилувач Icon Stereo MK III m

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.