Рубрика: Аудио и видеотехника
Реј Долби - човекот кој одново го измисли кино-звукот
Автор: Миле Серафимовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Неодамна низ светот проструи веста за смртта на великанот на современата аудиотехника, Реј Долби. Тоа е човекот кој со својата творечка работа остави неизбришливи траги следејќи ги современите потреби на аудиоиндустријата и остварувајќи значајни пионерски зафати на високософистициран начин.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.