Рубрика: Информатика
Андроид 4.4 KITKAT
Автор: Александар Илиоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Најавена е нова верзија на оперативниот систем Андроид – моментално најраспространетата мобилна платформа. Но наместо очекуваното име Key Lime Pie, од Google одлучија да го наречат KITKAT, по добропознатите чоколадни задоволства на Nestle. Се прашувам кој сега ќе може да му одолее на и онака неодоливиот оперативен систем Андроид, чија бројка на застапеност на мобилните уреди неодамна достигна 1 милијарда.

Клучни зборови:

Џиновските чоколадни Андроид статуи поставени во дворовите на партнерските компании Google и Nestle

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.