Рубрика: Фототехника
FujiFilm Finepix SL1000
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Беспрекомпромисниот 50-кратен зум потпомогнат со одлична оптичка стабилизација, добриот квалитет на фотографиите, мноштвото напредни опции и квалитетната изработка се главните адути на Fuji Finepix SL1000. Иако во основа се работи за компактен апарат во мини DSLR куќиште, односот вложено-добиено е и тоа како поволен, и покрај малите маани!

Таканаречените "bridge" модели се вистински мост помеѓу желбите и (не)можностите. Наменети се првенствено за ентузијастите, но и за посериозните и поискусни фотоаматери кои не можат да си дозволат "полнокрвен" DSLR апарат.
Ставајќи ги рацете врз Fuji FinePix SL1000, "напипавме" модел од чии напредни опции не би се посрамил ниту вистински DSLR модел. Затоа, да не должиме и да преминеме на главното.

Клучни зборови:

Fuji Finepix SL100 во детали

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.