Рубрика: Електроника
Детектор за кратки бранови со засилувач
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Вообичаените детектори за куси радиобранови ниту се доволно осетливи, ниту се доволно селективни. Меѓутоа, со додатен засилувачки склоп ние можеме значајно да ги подобриме неговите приемни перформанси.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.